Warsztat kulinarny z Kubą Kuroniem

Zapraszamy na kolejny kulinarny warsztat wegetariański – Sprytne gotowanie, czyli nie marnowanie prowadzony przez Jakuba Kuronia.

 

Cafe PoWoli, 2 marca (piątek), godz. 17.30

Obowiązuje kolejność zgłoszeń – liczba miejsc ograniczona do 15 osób.

 

Przygotujemy wspólnie potrawy z wykorzystaniem zasad recyklingu żywieniowego:
1) Soczewicowa wege na bazie bulionu warzywnego z resztek
2) Wege burger z kaszy jaglanej
3) Babeczki marchewkowe z kremowym serkiem

 

Podsumowaniem warsztatu będzie wspólna kolacja 🙂

 

Koszt warsztatów to 50 zł od osoby.
Opłatę z tytułem warsztat 2.03 można wpłacać na konto:
Spółdzielnia Socjalna WOLA, ul. Smocza 3 Warszawa
IDEA BANK 53 1950 0001 2006 8366 4426 0002

 

Dochód z warsztatów przeznaczony jest na rozwój Spółdzielni Socjalnej WOLA, wsparcie zatrudnienia osób z niesprawnością (70% osób zatrudnionych w Spółdzielni) oraz organizację spotkań Grupy Senioralnej.

 

Zapraszamy dzieci i dorosłych!
Zapewniamy przyjazną atmosferę, wspólne przygotowanie potraw i rozmowy przy wspólnym stole 🙂

 

Zgłoszenia przyjmujemy na adres e-mail: barbara.krawczyk@spoldzielniawola.pl do 28 lutego 2018 r.

 

 

Jakub Kuroń
Syn Macieja Kuronia, wnuk Jacka Kuronia. Zawodowo Szef kuchni w firmie „Kuroniowie” i fundacji „Kuroniówka”. Zarządza dwoma Warszawskimi restauracjami, uczy technik gotowania, dzieli się wiedzą na temat kulinariów i przygotowuje dania z całego świata (od Europy po Karaiby).

 

Wspólnie z bratem Jankiem prowadził program „Kuroniowie rozgryzają” w telewizji Kuchnia +.

 

Autor i współautor publikacji: „Kuroniowie przy stole” (książka dostała nagrodę wydawnictwa roku 2014 podczas festiwalu kulinarnego w Grucznie), „Rodzinna książka kucharska Kuroniów” czy „Domowe Smaki. Smaczne dania z Biedronką”. Publikował także dla dodatku kulinarnego Gazety Wyborczej, magazynu „Moje smaki życia”. Współpracował z portalami internetowymi Gazeta.pl, Natemat.pl i Ugotuj.to.

 

Gotował dla: MONAR, Dom dziecka, Dom samotnej matki i dziecka, Dom samotnego mężczyzny-foto w wetransfer.

 

Kuba Kuroń dumny jest z wielu warsztatów kulinarnych w których uczestniczył, ale najbliższe jego sercu są projekty w ramach Fundacji Kuroniówka

 

Jakub Kuroń:
kuron.com.pl
facebook.com/kuron.jakub
youtube.com/user/KubaKuron
instagram.com/gotuj_z_kuroniem_jakub_kuron

 

Prywatnie jestem miłośnikiem kuchni polskiej w jej nowoczesnym wydaniu, gotuje odkąd tylko pamiętam. Dzięki ojcu poznał kulinarne bogactwo wielu kuchni świata i został w końcu zawodowym kucharzem.

 

 

W kontaktach międzyludzkich to ciepły i otwarty człowiek, przyjaźnie nastawiony do ludzi, nie bojący się nowych wyzwań, wspierający potrzebujących. Tym razem Kuba Kuroń wspiera Spółdzielnię Socjalną WOLA, prowadząc kulinarny warsztat wegetariański. Dziękujemy! 🙂